Portorož in Piran

Srednjeveško mestece Piran, ki mu je skozi stoletja pečat pustila bližina mogočnih Benetk, nedvomno sodi med najlepša, najbolj ohranjena in najpristnejša sredozemska mesta. To pa še ni vse: ta edinstveni drobni zaklad ponuja še čudovito nedotaknjeno naravo, kulturo na vsakem vogalu, pa prvovrstno sol, oljčno olje, vino, zelenjavo in ribe.

Na razdalji le nekaj kratkih kilometrov boste v vseh smereh odkrivali naravne lepote in izjemno kulturno bogastvo. Posebno privlačne so številne razgledne točke. Uživali boste v pogledu na sosednje zalive v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji ter na obalo tržaškega zaliva, ki jo obrobljajo vrhovi Alp.

Iz udobnega in počitniško sproščenega Portoroža se boste ob morski obali proti severu sprehodili do nepozabnega Pirana. Od tod je ob obrežju ali po slikoviti cesti spet le korak do Krajinskega parka Strunjan. Nekaj minut vožnje južno od Portoroža in vstopili boste v Krajinski park Sečoveljske soline. Še minutka in znašli se boste v istrskih vasicah sredi vinogradov in oljčnikov na gričih.

Ob športnih aktivnostihizletih po kopnem, na morju in v zraku vam ponujamo priložnosti za odkrivanje umetnostnih zakladov v galerijahmuzejih in cerkvah ter številne dogodke. Ste za aktivno preživljanje počitnic ali za gurmansko raziskovanje istrske kuhinje? Za sprostitev in uživanje v vrhunskih wellness storitvah, obisk igralnice? Zakaj pa se ne bi odločili kar za vse skupaj!