Portorož in Piran

Portorož

Portorož ponuja vse – karkoli že si zaželite! Najobsežnejšo ponudbo wellnessa v Evropi, peščene plaže, marino, čar starega kopališča in trendovske klube tik ob morju. Prefinjene restavracije in domačne gostilnice. In ljudi, ki čakajo, da poskrbijo za vaš nepozabni dopust …

 

Ko drugje v Evropi cele tedne vladajo zimske razmere z meglo, snegom in temperaturami pod ničlo, lahko v naših termah in centrih dobrega počutja plavate v topli morski vodi ter uživate v razgledu na globoko modro morje, bleščeče nebo in zasnežene Alpe v daljavi. Stres se zdi milje stran … Odplavilo ga je … saj ste na morju.

 

Številne vile iz časa avstro-ogrske monarhije spominjajo na zlato dobo „velikega kopališča“ – ob njih zaslutimo delček mogočne in slavne preteklosti.

 

Med Portorožem in Piranom stojita stari skladišči soli, Grando in Monfort. Še pred nekaj leti so na tamkajšnjem pomolu pristajale ladje za prevoz soli. Ti dve arhitekturni posebnosti so postavili v času Napoleona, med letoma 1820 in 1845. Danes sta v njunih sijajnih prostorih urejena galerija in muzej.
Poleti je tukajšnja voda ena najčistejših in najbolj zdravih v vsem Sredozemlju.