Portorož in Piran

Nadvse raznolik in slikovit piranski prostor je mogoče uživati in doživljati na več načinov. Izrazito svojevrstno je spoznavanje tega prostora s pomočjo za vas izbranih sprehajalnih poti.
Varne, nenaporne in vedut polne pešpoti vas popeljejo skozi Piran, Portorož, Lucijo, Sečo, Strunjan in njihovo okolico. Neverjetno, kako postanejo ta naselja še prikupnejša, ko si jih ogledujemo iz druge perspektive, s poti, ki niso vsakdanje, običajne poti, po katerih se odpravimo na plažo, na delo ali po opravkih. Atraktivne pešpoti vas bodo kljub bližini urbanih središč piranskega prostora, kjer potekajo, na številnih mestih navdušile z izredno istrsko naravno in kulturno krajino, s spokojnostjo in še z marsičim. Nepotešeni ne bodo ostali niti tisti, ki imajo v sebi nekaj robinzonskega duha.

Slovenska obala ponuja zelo zanimive kolesarske izlete ob morju in tudi v zaledju. Kolesarjenje je zaradi mile klime mogoče celo leto. Vzponi so ravno prav dolgi tako za dobro kot tudi za manj pripravljene kolesarje. Odlična izbira je Parenzana, pot, ki je speljana po trasi nekdanje ozkotirne železniške proge, ki je povezovala mesti Trst in Poreč s kraji ob poti. Parenzana je bila 34 let osrednja kopenska komunikacijska vez med Istro in Srednjo Evropo.