Projekt Mala barka 2 osvojil 3. mesto na svetu, na mednarodnem SKÅL razpisu za trajnostni turizem

Projekt »Ohranitev pomorske dediščine Severnega Jadrana«, z akronimom Mala barka 2, sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška je osvojil 3. mesto na svetu, na mednarodnem SKÅL razpisu za trajnostni turizem. Turistička zajednica Kvarnera kot en od partnerjev na projektu Mala barka 2 kandidirala je s celotnim projektom na razpis za priznanje SKÅL International Sustainable Tourism Awards 2019 ter v kategoriji “Community and Government” za trajnostni turizem osvojila fantastično 3. mjesto.

SKÅL International je organizacija turističnih menedžerjev, ki šteje okoli 15.000 članov združenih v preko 500 klubov po vsem svetu. V tem smislu je nagrada »od stroke za stroko« še bolj zanimiva, ker je najtežje predstavljati poznavalcem iz stroke, v tem primeru turističnim menedžerjem.

Ob podelitvi nagrade, ki se je potekala v okviru 80. svetovnega SKÅL kongresa v ZDA, so se udeleženci kongres iz celega sveta lahko naučili kako se plete in krpa ribiška mreža na tradicionalni način ter izvedeli zanimivosti o pomorski dediščini na Severnem Jadranu, kar je izzvalo veliki interes. Kvarnerski ribič je namreč na licu mesta prikazoval ribiške veščine. Kandidature projektov na razpis SKÅL International Sustainable Tourism Awards je ocenjevala neodvisna žirija, iz obvestila o nagradi izpostavljamo sledeče:

As promised, we are contacting you following the evaluation carried out by the three independent judges for the 2019 Sustainable Tourism Awards.

As usual, the scores given by each independent judge to each project are totalised and the project achieving the highest score in each category is declared winner of such category.

The entry you have submitted in the Community and Government category have been ranked third out of 12 entries with a score very close to the winner.

We have pleasure in attaching a certificate in appreciation of your participation to the 2019 Skål International Sustainable Tourism Awards and some comments made by the judges, which may be useful for you.“

Favourable aspects of the entry:

“The video really brought this project to life. It’s so important to keep these traditions and skills alive, and the thoughtfulness and care that have gone into developing the program, museum, academy, etc. is evident. Excellent.

An excellent example of regional cooperation and use of tourism for the renewal of traditional lifestyles and livelihoods. The development of cross boarder itineraries is an excellent example of the regional cooperation.”

Verjamemo, da je to eden od dokazov, da je projekt Mala barka 2 ustvaril neizbrisne rezultate, ki jih z zadovoljstvom promoviramo kot eden od najpomembnejših segmentov ohranjanja pomorske kulturne dediščine in trajnostne turistične ponudbe Severnega Jadrana.

 

Poleg tega bi želeli še omeniti, da bo Regija Kvarner od 15. do 21. oktobra 2020 gostitelj svetovnega SKÅL kongres združenja strokovnjakov v turizmu ter bo gostila nekatere od najpomembnejših in najbolj vplivnih turističnih strokovnjakov iz celega sveta, ki diktirajo turistične trende.

Datoteke za prenos