Na virtualni sprehod skozi zgodovino Izole – ” Izolana bogatejša za VR očala in video igrico “

 

 

V okviru projekta Mala barka 2, v katerem sodelujeta tako Občina Izola kot Turistično združenje Izola, je Izolana – hiša morja dobila nove interaktivne vsebine. Otroci se po novem lahko preizkušajo v lovljenju rib in se spoznavajo s favno Jadranskega morja. Na voljo pa so tudi troja očala, ki obiskovalce popeljejo v virtualno resničnost in jim preko 360o video posnetkov prikažejo Izolo nekoč in danes.

Obiskovalcem so na voljo trije različni posnetki. Eden se osredotoča na zgodovino Izole in čas, ko je bila ta še otok, predstavi legendo o beli golobici in gledalcu ponudi kratek zgodovinski pregled. Drugi se osredotoča na ribištvo nekoč in danes, tretji pa predstavi ključne izolske znamenitosti, turistične točke, raznoliko naravo, plaže ipd.

Interaktivno igro, ki je namenjena vsem starostnim skupinam, lahko igrata eden ali dva igralca hrkati, ki ju z vstopom v prostor zazna senzor. Igralci z navideznim trnkom lovijo ribe in jih spravljajo v »bujol«. Igra torej igralce spodbuja k lovljenju in spoznavanju rib, ki živijo v našem delu Jadrana. Igralci se seznanijo, kakšen je izgled posameznih rib, v kakšni globini živijo, v katero skupino rib spadajo in kakšne so njihove plavalne sposobnosti. V igrici najdemo tudi izolsko maskoto – Ribiča Bepija, saj ta kot pravi izolski ribič vedno ujame največ rib.

Datoteke za prenos